Λευκάδα

Το λιμάνι της Λευκάδας βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νησιού και είναι το λιμάνι με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα και ζήτηση για ελλιμενισμό. Φιλοξενεί  κυρίως επαγγελματικά και ιδιωτικά πλοία αναψυχής, μικρά σκάφη, αλιευτικά, καθώς και επιβατηγά δρομολογιακά πλοία. 

Η προσέγγιση στο λιμάνι Λευκάδας από Βορρά και από Νότο γίνεται μέσω στενού διαύλου. Βόρεια της πόλης, οι δύο όχθες του διαύλου ενώνονται με πλωτή γέφυρα, η οποία μετατοπίζεται («ανοίγει») για τη διέλευση των σκαφών.

lefkada1
lefkada2
lefkada3
lefkada4
lefkada5
lefkada6
lefkada7
previous arrow
next arrow
Στο λιμάνι Λευκάδας υπάρχει η δυνατότητα online κράτησης θέσης ελλιμενισμού για σκάφη με μήκος τουλάχιστον 18 μ.. Οι θέσεις για τις οποίες μπορεί να γίνει κράτηση βρίσκονται στις ζώνες 3 και 4 και είναι συνολικά 8. Η πρόσβαση στην εφαρμογή κράτησης θέσης ελλιμενισμού γίνεται είτε μέσω του site μας είτε απευθείας από το site sammyacht.com επιλέγοντας το λιμάνι Λευκάδας.

Στο λιμάνι Λευκάδας έχουν καθορισθεί ζώνες πρόσδεσης σκαφών με την αριθμ. 109/2022 (ΩΑΒΜΟΡΛΠ-ΧΡΩ) απόφαση Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., όπως εμφανίζονται στα παρακάτω σχέδια.
image image image